Yvanna van Vliet Jonge Vrijwilliger 2016

12-12-2016 23:06

Yvanna van Vliet is door wethouder Peter van Bergen gehuldigd als Jonge Vrijwilliger van het jaar 2016 in de gemeente Dronten. Yvanna verricht vrijwilligerswerk bij de stichting Poldermaat.

Poldermaat is een vrijwilligersorganisatie die begeleide vakanties organiseert voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. De tweede prijs ging dit jaar naar Marie Claire van Bussach van gymnastiekvereniging Gyatu. Derde werd Frans Bertijn van poppodium Nirwana

Wethouder Van Bergen overhandigde Yvanna een cheque ter waarde van 500 euro. De helft van het bedrag mag de winnaar naar eigen inzicht besteden ten behoeve van de eigen organisatie. De andere helft is beschikbaar voor ambassadeurswerk en promotiedoeleinden. Het uiteindelijke doel van de prijs is om anderen te stimuleren ook vrijwilliger te worden. De vrijwilligersverkiezing wordt ieder jaar georganiseerd door De Meerpaal Welzijn. ,,Volgend jaar willen wij alle jonge vrijwilligers tot 25 jaar in het zonnetje zetten’’, kondigt Sonja Zimmerman van De Meerpaal aan.