Wie wordt jonge vrijwilliger 2014

01-11-2014 23:04

Wie wordt jonge vrijwilliger van het jaar 2014

De Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten organiseert samen met de Vrijwilligers VacatureBank (VVB) van De Meerpaal de verkiezing 'Jonge vrijwilliger 2014'. Met de verkiezing worden jonge vrijwilligers in de leeftijd tot 25 jaar in het zonnetje gezet.De gemeente Dronten stelt de Stimuleringsprijs voor jonge vrijwilliger beschikbaar. Het maakt niet uit wat voor soort vrijwilligerswerk iemand verricht. Jonge vrijwilligers kunnen nog tot 7 november 2014 aangemeld worden.

Speciaal voor jc

In tegenstelling tot de procedure van de gemeentelijke erepenning, hoeven jongeren niet jarenlang vrijwilligerswerk te hebben verricht om voor de prijs in aanmerking te komen. De ‘Jonge vrijwilliger 2014’ is een prijs die speciaal voor jongeren is bedoeld. Dit jaar wordt de prijs voor de vierde keer uitgereikt. Aan de prijs is een bedrag van €500,- verbonden. Dat geld mag de winnaar niet in eigen zak steken. De helft van het bedrag mag hij/zij naar eigen inzicht besteden ten behoeve van zijn/haar eigen organisatie(s). De andere helft is beschikbaar voor ambassadeurswerk en promotionele doeleinden.
Het uiteindelijke doel van de prijs is om anderen te stimuleren ook vrijwilliger te worden. Voor de promotionele doeleinden wordt de winnaar begeleid door een lid van de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten (www.kbgvrijwilligerswerkdronten.nl) of de makelaar Maatschappelijke Stage (MaS) van De Meerpaal.

Klankbordgroep adviseert

De Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten is eind 2007 opgericht. Zij adviseert gevraagd en ongevraagd de VVB met betrekking tot haar werk en ook de gemeente over het vrijwilligersbeleid. Op verzoek van de gemeente Dronten organiseert de Klankbordgroep jaarlijks de stimuleringsprijs voor de jonge vrijwilliger.

Jonge vrijwilliger voordragen?

Verengingen of stichtingen kunnen een actieve jonge vrijwilliger voordragen vóór 7 november 2014. Aanmelden kan via e-mail naarw.huisman@meerpaal.nl of per post naar De Meerpaal, t.a.v. Winanda Huisman, o.v.v. Stimuleringsprijs Jonge Vrijwilliger, Postbus 92, 8250 AB Dronten. Het aanmeldingsformulier is te downloaden op www.meerpaal.nl/servicepunt. Iedereen mag kandidaten aanmelden. Een deskundige jury nomineert vijf jongeren, waaruit de winnaar wordt gekozen.