NL Doet

01-03-2014 23:14

NL Doet - Dronten Doet 2014

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2014 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet. De grootste landelijke vrijwilligersactie van Nederland zet ieder jaar de vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.
De vrijwilligers van gemeente Dronten zijn er klaar voor!
In maart gaan scholieren én inwoners van Swifterbant, Dronten en Biddinghuizen gezamenlijk klussen onder de naam DrontenDOET! 2014. De twee dagen staan in het teken van het helpen van anderen. Om alle leerlingen en vrijwilligers dit jaar te kunnen voorzien van een vrijwilligersklus, is de hulp van organisaties essentieel. Zonder klussen, geen werk voor deze enthousiaste vrijwilligers, meld dus gauw een klus aan!

Klussen aanmelden
De aanmeldingen voor vrijwilligersklussen druppelen langzaam binnen, maar veel meer activiteiten zijn nodig! Wilt u meehelpen met het verzorgen van de vrijwilligersklussen? Meld uw klus dan snel aan viaNLdoet. Op de site vindt u allerlei ideeën en promotiemateriaal wat u kunt gebruiken om uw klus onder de aandacht te brengen. Ook staat op de site hoe u een aanvraag kunt indienen voor een financiële bijdrage van maximaal €450,- bij het Oranje Fonds.
Wanneer vrijwilligers zich inschrijven voor uw klus, is het belangrijk dat u de klussers zo snel mogelijk een bevestiging stuurt, zodat zij zeker weten dat u op hen rekend. 

Aanmelden als vrijwilliger
Ook vrijwilligers en MaS leerlingen kunnen zich aanmelden op een klus via de site van NLdoet. Op de website is te zien hoeveel klussers een vrijwilligersorganisatie nog zoekt. Een overzicht van de klussen is op de site te vinden. NLdoet is een mooie toevoeging voor op een CV én levert ook nog eens een leuke dag, nieuwe vaardigheden en nieuwe contacten op.
Voor meer informatie of vragen kunt u langslopen bij de Vrijwilligers VacatureBank (VVB) in De Meerpaal. U kunt ook de VVB bereiken via telefoonnummer 06 83 707 786 of mailen naardrontendoet@meerpaal.nl.

Maatschappelijke Stage MaS

Ruim 500 middelbare scholieren van het Almere College en het Ichthus College Dronten zetten zich dit jaar in voor hét vrijwilligersevenement van het jaar. Het aantal leerlingen is verdubbeld vergeleken met DrontenDOET! 2013. 

DrontenDOET! de afgelopen jaren
De Vrijwilligers VacatureBank (VVB) van De Meerpaal richt zich tijdens NLdoet in het bijzonder op het interesseren van jongeren voor vrijwilligerswerk. In samenwerking met het Almere College, Ichthus College Dronten en de Protestantse Gemeente Dronten (PGD) is dit uitgegroeid tot een bijzonder project.
In de voorgaande jaren hielpen groepen jongeren mee met verschillende klussen. Deze varieerden van schoonmaken bij de Speel-o-theek, helpen bij het gehandicaptenpaardrijden tot sorteren van boeken bij de KinderWinkel. Ook serveren van ouderen in het restaurant van Regenboog-Coloriet, meegaan met Tafeltje-dek-je, repareren van rollators, in de tuin werken met verstandelijk beperkte bewoners bij Triade en helpen bij de zorgboerderij zijn mooie voorbeelden van de vrijwilligersklussen van vorig jaar. De enthousiaste reacties van vrijwilligersorganisaties en jongeren waren na afloop erg positief.