Jan Tolhoek Jonge Vrijwilliger 2015

22-03-2016 18:25

Op maandag 7 december is Jan Tolhoek (24) uitgeroepen tot jonge vrijwilliger van 2015 door Sonja Zimmerman, manager Welzijn De Meerpaal, Ernst Meijer jonge vrijwilliger van het jaar 2014 en wethouder Peter van Bergen. 

Als jonge vrijwilliger ontving hij een cheque van €500, in te zetten binnen de vrijwilligersorganisatie(s) waarvoor hij actief is én voor ambassadeurswerk.

Jan is een “bezige bij”, hij zet zich in bij sportvereniging Flevostar, hij was actief lid bij de USRA en deed dit alles naast zijn studie en zijn werk op de boerderij. Jan was regelmatig te vinden bij de  USRA, waar hij voorzitter van de sportcommissie ( 2009 – 2013) en algemeen lid (2013 – 2015) was. Jan was jarenlang actief voetballer bij sportclub Flevostar, om gezondheidsredenen heeft hij moeten besluiten om te stoppen met voetballen, toch wilde hij binnen de vereniging actief blijven en is hij coordinator G-zaalvoetbal geworden.

De Prijs

Nu Jan zich een jaar lang dé vrijwilliger van het jaar mag noemen, krijgt hij de kans om op zijn manier het vrijwilligerswerk in de spotlight te zetten. Aan de onderscheiding zit een bedrag van € 500 verbonden, de helft mag besteed worden ten behoeve van de eigen vrijwilligersorganisatie, de andere helft is bedoeld voor promotionele doeleinden en ambassadeurswerk. In het komend jaar zal Jan hierin begeleid worden door leden van de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten.

Aanmeldingen

Dit jaar zijn er dertien jonge vrijwilligers voorgedragen voor de stimuleringsprijs, stuk voor stuk jonge vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging: Bart Bos (Flevo-Scouts), Art Drent (BAS voetbal), Daan Foppen, (asvDronten), Niek de Graaf (asvDronten), Tim van der Leck (Flevo-Scouts), Jordy Loerakker (asvDronten), Bjarne Panhuis (asvDronten), Alicia Renken (Stichting paardrijden gehandicapten), Luc de Ridder (asvDronten), Rosalien Reyne (Dorcas), Nancy de Waal (Voedselbank Dronten), Erie Zwart (asvDronten). De jury bestaande uit Ernst Meijer (vrijwilliger van het jaar 2014) Aziz Doufikar (jeugd en jongerenwerk) en Mirjam Bloedjes (Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten) koos unaniem de winnaar.