Ernst Meijer is in Dronten de 'Jonge vrijwilliger' van het jaar 2014!

03-12-2014 13:29

Ernst Meijer (23), de oprichter en voorzitter van La Bamba, is de 'Jonge vrijwilliger' van het jaar 2014 in Dronten. Wethouder Peter van Bergen reikte vrijdagavond de onderscheiding uit.

Stuwende kracht

Ernst is al jarenlang een actieve vrijwilliger bij La Bamba. Als oprichter en voorzitter van de club is hij de stuwende kracht. Hij gelooft in wat hij doet en steekt daarom veel tijd en energie in zijn vrijwilligerswerk.

Nieuwe ideeën

Inmiddels is Ernst al heel wat jaren actief bij La Bamba. Daar is hij trots op en hij laat dat graag aan iedereen zien. Hij heeft altijd weer nieuwe ideeën en weet deze ook met alle vrijwilligers om te zetten in leuke acties, zoals foto’s maken voor een promotiedoek voor La Bamba. De leukste foto wint een avond gratis toegang.

Ambassadeur

Nu Ernst zich een jaar lang dé vrijwilliger van het jaar mag noemen, krijgt hij de kans om op zijn manier het vrijwilligerswerk in de spotlight te zetten. Aan de onderscheiding is een bedrag van 500 euro verbonden. De helft mag besteed worden ten behoeve van de eigen vrijwilligersorganisatie, de andere helft is bedoeld voor promotionele doeleinden en ambassadeurswerk. In het komend jaar zal Ernst hierin begeleid worden door leden van de Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten.

Aanmeldingen

Dit jaar zijn er vijf jonge vrijwilligers voorgedragen voor de stimuleringsprijs, stuk voor stuk jonge vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun vereniging. Elske Zwanenburg namens Stichting Paardrijden Gehandicapten Flevoland, Laura van der Wekken namens Volleybalvereniging Libero ’99, John van Zanten namens Paardensportvereniging de Flevoruiters, Patrouska Veldman namens Dorpsbelangen Swifterbant.

De jury, bestaande uit Dennis van der Jagt (vrijwilliger van het jaar 2013) Michelle Engelbarts (jeugd en jongerenwerk) en Winanda Huisman (Klankbordgroep Vrijwilligerswerk Dronten), koos unaniem de winnaar.