De online Vrijwilligers VacatureBank

01-11-2014 23:11

De online Vrijwilligers VacatureBank

De Vrijwilligers Vacature Bank (VVB) is er voor iedereen die zich enkele uren of dagen, onbetaald, in wil zetten. 
Wij bemiddelen tussen de vraag naar, en het aanbod van, vrijwilligerswerk in de gemeente Dronten. Er zijn verschillende redenen om u als vrijwilliger in te zetten: u heeft (nog) geen betaald werk maar wil toch ervaring opdoen, u zoekt sociale contacten of u wilt graag uw steentje bijdragen. Wat uw motivatie ook is, wij helpen u graag verder.

Hoe werkt de VVB 
In het eerste kennismakingsgesprek vragen wij u naar welk soort vacature uw belangstelling uitgaat en wat u vroeger aan werk of andere activiteiten heeft gedaan. Met die informatie gaan wij vervolgens op zoek naar een passende vrijwilligersvacature. Uiteraard informeren wij u over de rechten en plichten van vrijwilligers.
Vervolgens beslist u samen met onze medewerker welke vacature u het meest aanspreekt en plannen wij een gesprek met de mogelijke vrijwilligersorganisatie. Vervolgens meldt u ons of de match gelukt is.

Welke vacatures heeft de VVB 
De VVB heeft een zeer gevarieerd aanbod aan vacatures. Denk bijvoorbeeld aan het begeleiden van kinderactiviteiten, wandelen met ouderen, administratieve werkzaamheden of een bestuursfunctie bij een organisatie. Zolang het maar bij een organisatie, instelling of stichting is met een maatschappelijk belang.
Wij bemiddelen niet naar privé personen. Voor individuele hulpvragen kunt u terecht bij de Praktische Hulpdienst.

Een uitkering 
Als u een uitkering heeft en vrijwilligerswerk wilt doen, dient u met een paar dingen rekening te houden. Zo mag het vrijwilligerswerk u niet afhouden van een betaalde baan.
U dient te stoppen met vrijwilligerswerk wanneer een (passende) betaalde baan wordt aangeboden. Een vrijwilliger met een uitkering mag ook geen werk doen waarvoor iemand zonder uitkering zou worden betaald. Vrijwilligersvacatures worden getoetst zodat ze in principe met behoud van uitkering kunnen worden vervuld. Bovendien kan via de VVB de toestemming van de uitkerende instantie worden gevraagd.

Vrijwilligerswerk in het kader van reintegratie- en overige Trajecten
Wij bemiddelen niet voor reintegratiebureau's of andere trajecten. Hierover kunt u contact opnemen met de Gemeente Dronten, afdeling Sociale Zaken: 14 0321

Waar vindt u de VVB  
Wilt u persoonlijk contact met een medewerker van het de VVB dan kunt u langskomen in De Meerpaal. U kunt uw vragen ook stellen aan het Servicepunt. Een deskundig medewerker zal uw vraag opnemen en vervolgens doorgeven aan de medewerkers van de VVB.

Actuele informatie 
Voor actuele informatie over cursussen en themabijeenkomsten, de collectieve verzekering voor vrijwilligers en NL Doet verwijzen wij naar de volgende pagina's op onze website.

E-mail: vvb@meerpaal.nl 
Tel: 0321 388 710

Openingstijden: 
Dinsdag 09.00-12.00 uur
Woensdag 09.00-12.00 uur
Donderdag 09.00-12.00 uur
Vrijdag 09.00-12.00 uur

Op maandag kunt u de vacatures wel bekijken en een afspraak plannen.